ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ PEYNİRLİ KÜNEFE

Peynirli Künefe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Künefe Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 400 gr tuzsuz Urfa peyniri
  • 200 gr margarin
  • 300 gr tel kadayıf
  • 200 gr çekilmiş ceviz

Peynirli Künefe Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Koyulaşıp şerbet kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. Şerbeti karıştırıp ocaktan alın. Peyniri küçük küçük doğrayın.Yağı  bir tepsiye alıp eritin.
  • Kadayıfı ekleyip yağı iyice yedirinceye kadar elinizle ovun. Kadayıfın yarısını ayırıp kalanı tepsinin dibine elinizle bastırarak  yayın.
  • Peyniri ilave edip üzerini ayırdığınız kadayıfla kaplayın. 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika  pişirin.
  • 1-2 dakika bekletip üzerine şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve kadayıfın şerbeti çekmesi için bekletin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, çok sevilen kaymaklı künefe tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!