ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR MUHALLEBİLİ REVANİ

> MUHALLEBİLİ REVANİ
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili revani tarifi için malzemeler
  • Revani için3 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt Yarım çay kaşığı karbonat 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilyaLimonata için2 limonun suyu 3 yemek kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı suMuhallebi için5 su bardağı süt 5 yemek kaşığı pirinç unu 8 yemek kaşığı toz şekerÜzeri içinTürk kahvesi Rendelenmiş çikolata
Muhallebili revani Nasıl Yapılır

Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.

175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki revaniyi de limonata ile ıslatın.

Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.