ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR MUHALLEBİLİ REVANİ

MUHALLEBİLİ REVANİ

6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili revani tarifi için malzemeler
  • Revani için
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı
  • toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı
  • yoğurt
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya Limonata için
  • 2 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su Muhallebi için
  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için
  • Türk kahvesi
  • Rendelenmiş çikolata
Muhallebili revani Nasıl Yapılır

*Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.

*175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki revaniyi de limonata ile ıslatın.

*Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:37:23

yyy ben bu okula girmeyi cok istiyoruım cok guzel -yemek yapıyorum küçüklüğümden beri am nasıl olacak bilmiyorum puanım: 6.sınıfta 275 puan 7.sınıfta ise 266 puan aldım lütfen bu lisye ye giriyi yorum yapan rabia tanış

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!