ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR LİMONLU VE CEVİZLİ TATLI

Limonlu ve cevizli tatlı

Limonlu ve cevizli tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu ve cevizli tatlı tarifi için malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 100 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç harcı için

  • 200 g ceviz

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu ve cevizli tatlı Nasıl Yapılır

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. İrmik, Hindistan cevizi, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, yumurtalar, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın.
  • Hamuru çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak şekilde kesin. Yuvarlakların yarısının ortasını bir şişe kapağıyla keserek orta kısımlarını çıkarın. Halka hamurları büyük hamurların üstlerine yerleştirin. Ortadaki boşluklara birer yarım ceviz yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Şerbetin ılınmasını sağlayın. Tepsiyi fırından çıkardıktan hemen sonra ılık şerbeti pişmiş hamurların üzerine gezdirerek dökün. Tatlılar soğuyana kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.