ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KEMALPAŞA TATLISI

KEMALPAŞA TATLISI

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kemalpaşa tatlısı tarifi için malzemeler
  • 180 gr un Yarım tatlı kaşığı karbonat 2 yumurta 60 gr margarin 150 gr tuzsuz lor peyniri Birkaç frenküzümü Taze nane yapraklarıŞurup için:2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kemalpaşa tatlısı Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. 2 kaşık unu ayrı bir kaseye ayırın. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtala r, oda ısısında yumuşatılmış margarini ve lor peynirini ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz undan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı elinize un serperek yuvarlayıp yassılaştırın.

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip sos ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattın. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın.

Tatlı hamuru pişince fırından alıp ılık şerbetin içine alın. Orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp şurubun içinde yumuşamaya bırakın. İyice yumuşadıktan sonra delikli bir kepçeyle tatlıyı içinden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine hindistancevizi serpiştirin. Frenk üzümü ve nane yapraklarıyla süsleyin. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.