ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KARAKUŞ TATLISI

Karakuş tatlısı

Karakuş tatlısı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karakuş tatlısı tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Açmak için

  • Nişasta

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

İç harcı için

  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Karakuş tatlısı Nasıl Yapılır

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  • İç harcı için bir kasede ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın.
  • Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün ve nişasta serperek olabildiğince ince açın. Açtığınız hamurun bir kenarını 10 cm kadar içeriye doğru katlayın. Katladığınız kısmın üzerine cevizli harçtan koyun ve yufkanın diğer yarısını oklava yardımıyla kat kat yerleştirin, 10 cm aralıkla parmaklarınızla sıkarak yapıştırıp boğumlar oluşturun. Boğum yerlerinden bıçakla keserek birbirinden ayırın.
  • Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtıp hazırladığınız hamurları kızartın. Kızaran hamurları bekletmeden soğuk şerbete atın ve birkaç dakika çekmesini bekleyip servis tabağına alın. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.