ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KALBURABASTI

Kalburabastı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalburabastı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limonun suyu

Kalburabastı Nasıl Yapılır

Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağı, yoğurt, yumurta ve vanilyayı derin bir kapta iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp elips şeklinde yuvarlayın. Üzerini kevgire bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerlerine dökün. 40 dakika dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.