ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KADAYIF DOLMASI

Kadayıf dolması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadayıf dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz içi

Kadayıf dolması Nasıl Yapılır

Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir tatlı. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Tel kadayıftan parçalar kopartıp yassılaştırın. İçine bir miktar ceviz yerleştirip sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Tatlıları şerbete atıp 2-3 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.