ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KADAYIF DOLMASI

> KADAYIF DOLMASI
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadayıf dolması tarifi için malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su
Kadayıf dolması Nasıl Yapılır

Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun.

Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir fırın tepsisine yerleştirin.

Tereyağını eritip kadayıf dolması üzerine dökün ve 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şurubu üzerine dökün. Dövülmüş antep fıstığı serpip, sade dondurma ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

hayatnur12.10.2016 16:52:29

çok güzel bir site böyle bir sayfa hazırladığınız için tşkler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.