Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı
18 Şubat 2024

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Antalya yöresi ile özdeşleşen kabak tatlısı, genellikle yılbaşı ve bayram sofralarında sunulur. Hazırsanız, kabak tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Kabak Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kg bal kabağı
  • 2.5 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz veya antep fıstığı
Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
  2. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). Üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin.
  3. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.
Servis Önerisi
  • Dilerseniz tahin ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Şeker ile birlikte kabakları kısık ateşte pişirin. 
  • Lezzet katması için kabaklar pişerken içerisine çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz fırında ya da sobada pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo