ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KABAK TATLISI

KABAK TATLISI

4 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak tatlısı tarifi için malzemeler
  • 600 gr doğranmış balkabağı 1.5 su bardağı tozşeker 1 çay fincanı su 1 su bardağı çekilmiş ceviz 200 gr kaymak
Kabak tatlısı Nasıl Yapılır

Balkabağını tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (Dilerseniz kabak parçalarını farklı bisküvi kalıplarıyla kesebilirsiniz.)

Kabaklar soğuyunca servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin. Kaymakla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:59:04

kabak tatlısı su katılıp pişirilmez kabaklar soyulup dilimlendikten sonra üzerine toz şeker dökülür şeker göz kararı dökülür bir gece şekerde yatırılır ertesi gün kabak kendi suyunu bırakmış olur sonra ateşe konup pişirilir deneyin çok daha güzel olduğunu göreceksiniz

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.