Hurma Tatlısı

Hurma Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hurma Tatlısı için

Malzemeler

  • 75 gr tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limonun suyu
  • 500 gr un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kg toz şeker
  • 2 dilim limon
  • 4 su bardağı su
Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Tereyağını eritin. Hamur yoğurma kabına alıp ılındırın. İki yumurta sarısı, yoğurt, karbonat, limon suyu ve irmiği tereyağına ekleyip karıştırın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hurma şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra limon dilimlerini ekleyerek tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo