HİNDİSTANCEVİZLİ ŞEKERPARE

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistancevizli Şekerpare tarifi için malzemeler
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
  • İçine
  • Hindistancevizi
  • Şerbet
  • 3 su bardağı şeker
  • Üç buçuk su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Hindistancevizli Şekerpare hazırlanışı

Şerbeti kaynatıp kenara alın.Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun.Ceviz kadar kopartın açıp 1 çay kaşığı kadar hindistancevizi koyun kapatın yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üstündeki şekil için fritözün süzgecini yada benzer bir malzemeyi üstüne hafifçe batırıp desen yapın.Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında altı pembe üzeri hafif sarımsı olana dek pişirin.Fırından alınca ılık şerbeti döküp çektikten sonra servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:28:50

mükemmel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!