EKMEKLİ TATLI




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Ekmekli tatlı tarifi için malzemeler
- 12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 15 g tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
- Mevsim meyveleri
- File Antep fıstığı
- File badem
Ekmekli tatlı hazırlanışı
- Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir cam kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin.
- Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra üzerini küçük kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!