Ekmekli Tatlı

Ekmekli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmekli Tatlı için

Malzemeler

  • 12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Mevsim meyveleri
  • File Antep fıstığı
  • File badem
Ekmekli Tatlı

Nasıl Yapılır

Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir cam kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin. Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra üzerini küçük kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo