ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR EKMEK KADAYIFI

Ekmek kadayıfı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek kadayıfı tarifi için malzemeler

  • 1 hazır ekmek kadayıfı 1 şişe sade gazoz 1 kilo toz şeker 9 su bardağı su 2 çorba kaşığı limonsuyu 200 gr kaymak

Ekmek kadayıfı Nasıl Yapılır

Kadayıfı kızarmış tarafı alta gelecek şekilde geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 bardak kaynar su ve 1 şişe gazoz döküp yumuşaması için bekletin.

Şer bet için sos tenceresinde 4 bardak su ve şekeri kaynatın. Limon suyu ilave edin. Birkaç defa karıştırıp su ağırlaşınca ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Şerbet ılınınca kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Tepsiyi orta ateşte arasıra çevirerek 40 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İki parça ekmek kadayıfının arasına kaymak ekleyin. Antepfıstığı içi ve hindistancevizi rendesi ile süsleyin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.