ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR CEVİZLİ TEL KADAYIF

> CEVİZLİ TEL KADAYIF
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli tel kadayıf tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin500 gr tel kadayıf1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi1.5 su bardağı ılık sütŞerbet için: 3 su bardağı tozşeker3 su bardağı suYarım limonun suyuÜzeri için: İnce çekilmiş antepfıstığı
Cevizli tel kadayıf Nasıl Yapılır

Kadayıfı fırın tepsisine alıp eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp yağı, kadayıfın her tarafına yedirin. Kadayıfın yarısını ayırıp kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbet için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ya da alüminyum folyo ile kapatıp kadayıf sütü çekinceye kadar bekletin. Kadayıf sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Soğuyunca dilimleyin. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.