Vişneli Karaorman Pastası

Vişneli Karaorman Pastası
27 Şubat 2023

Türk mutfağına damgasını vuran, nefis ağlayan pasta tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Vişneli Karaorman Pastası için

Malzemeler

Vişneli karaorman pastası keki için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 60 g eritilmiş çikolata
  • Keki ıslatmak için
  • Vişne suyu (Taze sıkılmış)

Vişneli karaorman pastası kreması için

  • 300 ml krema
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri

Arası için

  • Vişne taneleri (Çekirdeksiz)

Vişneli karaorman pastası üzeri için

  • Vişne
  • Yaban mersini
  • Frambuaz
  • Kumkuat
  • Böğürtlen
  • Çikolata rendesi
Vişneli Karaorman Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle vişneli karaorman pastası keki için yumurtaları derin bir kaseye alın. Toz şekeri ekleyin ve mikserle köpürene kadar çırpın.
  2. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip çırpın. Kek karışımını 20 cm’lik üç ayrı kalıba eşit miktarda paylaştırın.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  4. Kremayı, kremşantiyi ve pudra şekerini derin bir kasede katılaşana kadar mikserle çırpın ve buzdolabına alın.
  5. Kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkarın ve kabaran kısımlarını keserek düzleştirin. Birinci katı servis tabağına yerleştirin.
  6. Vişne suyu ile tabanı ıslatıp krema ile kaplayın ve vişne tanelerini dizin. Üzerlerine biraz daha krema sıkın ve vişne suyu ile ıslatılmış diğer kek tabanını üzerine yerleştirin.
  7. Aynı şekilde krema sıkıp vişne tanelerini dizin. Tekrar az krema sıkın ve son katı üzerine yerleştirin.
  8. En üste krema sıkıp, vişne, yaban mersini, kumkuat, frambuaz, böğürtlen taneleri ve çikolata rendesi ile süsleyin.
  9. Hazırladığınız vişneli karaorman pastasını buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo