ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MEYVELİ PASTA

> MEYVELİ PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 1 su bardağı un
  • 7 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 7 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ara dolgu için

  • 1 paket vanilyalı toz puding
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 su bardağı orman meyvesi (çilek~frambuaz~yaban mersini)
Meyveli pasta Nasıl Yapılır

Yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını mikserle iyice çırpın. Kaşık kaşık şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta yağ ile mayonez kıvamında çırpın. Diğer karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın. Kaşık kaşık un ekleyin ve spatula ile söndürmeden karıştırın. Hamuru dikdörtgen fırın kabına aktarın ve 180 derecede fırın kapağını açmadan 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dolgusu için, toz puding, süt ve limon kabuğunu tencereye alın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Keki enlemesine üç eşit parçaya kesin. Katlar arasına puding sürüp meyve serpiştirin. En üste pudra şeker serpiştirip meyve ile süsleyin. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.