ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KREP PASTA

> KREP PASTA
10 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krep pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

Krema için

  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Truffle için

  • 200 ml krema
  • 250 gr kakaolu kek
  • 250 gr bitter çikolata
  • Pudra şekeri
  • Kakao
Krep pasta Nasıl Yapılır

Krepleri hazırlamak için un, süt, ayçiçek yağı, yumurtalar, karbonat ve tuzu bir kasede çırpın. Hafifçe yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya kepçe dolusu hamuru ince bir tabaka halinde yayın. Krebin her iki yüzünü pişirin. Tüm krep hamurunu bu şekilde hazırlayın. Truffle’ları hazırlamak için kremayı kaynatmadan ısıtın ve içerisine çikolatayı ekleyip eritin. Soğuyan kremanın içerisine ufaladığınız keki ilave edin ve yoğurun. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Kek harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve kakaoya bulayın. Kreplerin üzerine çırpılmış kremayı sürerek üst üste dizin. Üzerine hazırladığınız truffle’ları dizip çok hafif pudra şekeri ve kakao serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.