ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KARAORMAN PASTASI

> KARAORMAN PASTASI
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karaorman pastası tarifi için malzemeler

Pandispanya için

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • ¾ su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Ara dolgusu için

  • 200 gr çekirdeksiz vişne
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Karaorman pastası Nasıl Yapılır

Pandispanya hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta çırpın. Kelepçeli çember kalıba aktarıp 150 derece fırında pişirin. Krema için gerekli malzemeleri sürekli karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. Süt ile krem şantiyi çırpın. Pandispanya keki enlemesine üçe kesin. İlk kekin üzerine krema sürüp vişneleri yerleştirin. Üzerine krem şanti sürün. Diğer katlar için de aynı işlemi uygulayın. Pastanın üzerini krem şanti ile kaplayıp bitter çikolata ve vişne ile süsleyin. Bir saat dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:23:32

Gercekdan bu gune kadar hic pasta yememisim cook lezzetli

Misafir12.10.2016 17:33:13

Pastanın hasını yapmışsınız bee kardeşim helal olsun

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.