ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KAKAOLU PASTA

KAKAOLU PASTA

12 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 400 gr toz şeker
  • 8 yumurta
  • 300 gr kakao
  • 280 gr hazır kek unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı süt

Süslemek için

  • Beyaz şeker hamuru
  • Taze çiçekler
Kakaolu pasta Nasıl Yapılır

Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın ve hamuru içi yağlanmış 18 ve 12 santimlik iki kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Şeker hamurunu üzerine hafifçe nişasta serperek ince açın. Keklerin üzerini şeker hamuruyla kaplayıp büyük parça altta olacak şekilde üst üste dizin. Taze çiçeklerle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!