ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ PASTA

> ÇİLEKLİ PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli pasta tarifi için malzemeler
  • 6 yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 100 gr un
  • 50 gr kakao
  • 150 ml eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 50 gr toz şeker
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 500 gr çilek
  • Rendelenmiş çikolata
  • Portakal kabuğu
  • Taze nane
Çilekli pasta Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtalar ve 200 gr şekeri büyük bir kasede iyice çırparak tereyağını ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. 20 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını hafifçe yağlayın. Kek hamurunu kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Portakal suyunu 50 gr şekerle sos tenceresinde ısıtın. Şeker eridikten sonra soğumaya bırakın. Soğuk kremayı pudra şekeri ile katılaşana kadar mikserle çırpın. Soğuyan keki bıçakla enine üçe kesin ve katları portakal suyu ile ıslatın. İlk katın üzerine krema sıkın ve aralarına çilek tanelerini yerleştirin. Diğer katlarıda aynı şekilde hazırlayın. Üçüncü katın üzerine pudra şekeri ve rendelenmiş çikolata serpin. Çilek dilimleri, portakal kabuğu ve nane yaprakları ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.