ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ PASTA

> ÇİLEKLİ PASTA
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 85 gr tereyağı
  • 85 gr toz şeker
  • 85 gr bitter çikolata
  • 85 gr toz badem
  • 1 yemek kaşığı su
  • 3 yumurta

Kreması için

  • 400 ml krema
  • 300 gr çilek
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 250 gr çilek
Çilekli pasta Nasıl Yapılır

Kek için fırını 180 dereceye ayarlayın. Çikolata ve tereyağını küçük parçalara bölüp benmari usulü eritin. İçine suyu ekleyin ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını şeker ile birlikte mikserle birkaç dakika çırpın. Eritilmiş çikolata ve toz bademi ekleyip karıştırın. Temiz ve kuru bir kapta yumurta aklarını iyice çırpın. Çikolata karışımına kaşık kaşık ekleyip spatula ile çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına aktarın. Fırında 25-35 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kreması için çileği mutfak robotunda püre haline getirin. Kremayı mikserle hafif koyulaşıncaya kadar çırpın. Çilek püresi ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Soğuyan kekin üzerine kremayı ekleyerek yayın ve 1 gece buzdolabında soğutun. Pastayı dikkatlice kalıptan çıkararak servis tabağına alın. Yıkanmış ve temizlenmiş çilekleri pastanın üzerine dizin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.