ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI RULO PASTA

Çikolatalı rulo pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı rulo pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 150 gr toz şeker
  • 5 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker

Krema için

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 250 ml krema

Çikolatalı rulo pasta Nasıl Yapılır

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle 3-4 dakika çırpın ve çikolataya ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice katılaşıncaya kadar çırpın ve kaşıkla eritilmiş çikolata ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru 33 cm x 23 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili kalıba aktarın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Genişçe kesilmiş yağlı kağıt üzerine pudra şeker serpiştirin ve fırından çıkardığınız keki kağıdın üzerine transfer edin. Rulo şeklinde sarararak soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuduktan sonra krema ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kekin üzerine kremayı yayın ve tekrar rulo şeklinde sarın. Üzerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.