ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 410 gr toz şeker
  • 223 gr un
  • 80 gr kakao
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 240 ml kefir
  • 240 ml koyu kahve
  • 100 ml ayçiçeği yağı
  • 2 paket vanilya

Krema için

  • 250 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 420 gr pudra şeker
  • 68 gr kakao
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • Çikolata ruloları
  • Pudra şeker

Çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 24 cm x 24 cm ölçülerinde kare kalıba yağlı kağıt serin. Şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Yumurtaları, kefiri, koyu kahveyi, yağ ve vanilyayı ekleyip mikserle 2 dakika çırpın. Kalıba aktarın ve 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Krema için, tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şeker, vanilya ve kakaoyu bir kapta harmanlayın ve tereyağına ekleyerek birkaç dakika çırpmaya devam edin. Kahve, tuz, süt ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Keki enine ortadan ikiye kesin. Kremanın yarısını iki kek arasına yayın ve kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra kare şeklinde dilimleyin. Çikolata ruloları ile süsleyin. Pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.