ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 75 ml kefir
  • 85 gr kek unu
  • 85 gr un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 350 gr toz şeker
  • 25 gr kakao

Üzeri için

  • 230 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema

Süslemek için

  • Çikolata ruloları

Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. Çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. Üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!