Bitter Çikolatalı Pasta

Bitter Çikolatalı Pasta
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bitter Çikolatalı Pasta için

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 75 ml kefir
  • 85 gr kek unu
  • 85 gr un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 350 gr toz şeker
  • 25 gr kakao

Üzeri için

  • 230 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema

Süslemek için

  • Çikolata ruloları
Bitter Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin.
  2. Çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın.
  3. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. Çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  5. Üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  6. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. Üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo