ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BAVYERA PASTASI

BAVYERA PASTASI

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bavyera pastası tarifi için malzemeler
  • 5 yaprak jelatin
  • 5 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 6 yumurta sarısı
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 120 g bitter çikolata
  • 120 g beyaz çikolata
Bavyera pastası hazırlanışı

Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin. Soğuk suda yumuşattığınız jelatini ekleyip karıştırın. Karışımı ocaktan alarak kremayı ilave edin. Harcı ikiye bölüp geniş kaselere alın. Birine rendelediğiniz bitter çikolatayı, diğerine de rendelediğiniz beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra dondurucuya alarak 20 dakika bekletin. Kelepçeli yuvarlak bir kalıbın tabanını streç film ile kaplayın. Üzerine beyaz çikolatalı karışımı dökün. Bitter çikolatalı karışımın da yarısını üzerine dökün ve tekrar dondurucuya alın. Çikolata donmaya başlayınca dondurucudan çıkartıp kalan yarısını dökün. Tekrar dondurucuya alarak en az 2-3 saat daha bekletip üzerini çikolata rendesiyle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:38:10

Yapması zor yaaaaaa

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!