ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ BALKABAK PÜRELİ RULO PASTACIKLAR

Balkabak Püreli Rulo Pastacıklar

Balkabak püreli rulo pastacıklar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabak Püreli Rulo Pastacıklar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 100 g pudra şekeri
  • 120 g un 
  • 1 paket vanilya 
  • Yarım paket hamur kabartma tozu 
  • 3 yemek kaşığı su 
  • 3 yemek kaşığı kakao 

İç harcı için:

  • 500 g bal kabağı 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 kahve fincanı su 
  • 200 ml krema 
  • 50 g ceviz içi 

Üzeri için:

  • 75 g tereyağı 
  • 150 g pudra şekeri 
  • 1 çay kaşığı vanillin 
  • 20 ml portakal suyu 
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 
  • Bir tutam tuz 
  • 300 g krem peynir

Süslemek için:

  • Beyaz çikolata rendesi 
  • File Antep fıstığı

Balkabak Püreli Rulo Pastacıklar Nasıl Yapılır?

  • Üst kreması için, oda ısısındaki tereyağını çırpıp krema haline getirin. Pudra şekerini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilyayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve bir tutam tuzu ekleyin. Ayrı bir kapta krem peynirini iyice çırpıp pudra şekerli karışımla birleştirin. Karışımı buzdolabına aktarıp kek pişene dek dinlendirin.
  • Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Kakaoyu birkaç yemek kaşığı ılık suda iyice karıştırıp çözülmesini sağlayın. Kakaoyu unlu karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir tabaka olacak şekilde yayın. Pandispanya hamurunu önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20-25 dakika pişirin.
  • İç malzemesi için, bal kabağını küp küp kesip bir tencereye alın ve üzerine şekeri ve suyu ilave edin. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca püre haline getirin. Ayrı bir cam kapta kremayı iyice çırpın. Balkabağı püresini ve ceviz içini ilave edin.
  • Pandispanya pişince fırından alın. Küçük dikdörtgen hamurlar kesin. Her hamurun kenarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şekilinde sarıp kenar kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine  spatula yardımı ile hazırladığınız kremadan sürün. Beyaz çikolata rendesi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!