ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ALMAN PASTASI

Alman pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alman pastası tarifi için malzemeler

Pandispanya için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 muz

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Alman pastası Nasıl Yapılır

Krema için, süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çırparak soğutun. Pandispanya için, yumurta ve şekeri bir cam kaseye alıp mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Ayçiçek yağı, süt ve yoğurdu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Vanilyayı ekleyip çırpın. 25 cm çapında bir kalıbın içini yağlayın. Hamuru ekleyip üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Pandispanyayı fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin. Hazırladığınız kremayı alt parçanın üzerine yayın. Muzu dilimleyip kremanın üzerine dizin. Üzerine diğer parçayı kapatıp üzerine bolca pudra şekeri serpin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:32:00

ben yaptım çok güzel oldu sizde yapın

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.