Alman Pastası

Alman Pastası
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Alman Pastası için

Malzemeler

Hamuru için

  • 500 gr un
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta
  • 100 gr toz şeker
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar ılık su

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 60 gr mısır nişastası
  • 2 yumurta
  • 125 gr toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şeker
Alman Pastası

Nasıl Yapılır

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru büyük bir yuvarlak beze olarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için gerekli malzemeleri tereyağı ve vanilya hariç karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Krema soğuduktan sonra tereyağı ekleyerek mikserle çırpın. Pişen hamuru enine ikiye kesip arasına krema doldurun. Üzerine pudra şeker serpip meyve şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.

Aromatik bir tat katmak için, çikolatalı alman pastası tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo