ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ ÇÖREK

Vişneli Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 paket instant maya
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 170 ml ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 175 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 115 gr tereyağı (oda ısısında)

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı

Dolgusu için

  • 300 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı vişne

Glazür için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2~3 yemek kaşığı süt

Vişneli Çörek Nasıl Yapılır?

Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun. Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın. Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün. Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın. Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın. Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!