ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR SORBE

> SORBE
Sorbe
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sorbe tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı çilek (Doğranmış)
  • 5 adet hurma (Ilık suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 çay kaşığı tarçın  

Üzeri için

  • File Antep fıstığı 
Sorbe Nasıl Yapılır

Hem pratik hem de sağlıklı sorbe tarifi
  • Hurmalar sert ise 10 dakika kadar ılık suda bekletin. Çilekleri de derin dondurucuya alarak dondurun. 
  • Çilekleri, hurmaları keten tohumuyla birlikte blender’a alın. Üzerine süt, Antep fıstığı ve tarçın ilave ederek yumuşak kıvam elde edinceye kadar çekin. Karışımı derin olmayan bir kaba aktarın ve derin dondurucuya alın. İyice donduktan sonra dondurma kaşığı yardımıyla servis kuplarına paylaştırın. Üzerine file Antep fıstığı serperek servis yapın.

    Serin serin narlı sorbe tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.