ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR PORTAKAL PELTESİ

Portakal peltesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal peltesi tarifi için malzemeler

  • 6 portakal
  • 1.5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu

Portakal peltesi Nasıl Yapılır

Portakalların kabuğunu rendeleyin ve acılığının gitmesi için iki defa 5 dakika kaynatın.

Portakalların suyunu sıkıp tencereye alın. Su, tozşeker, nişasta ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

İçi oyulmuş portakallara doldurup nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:44:36

çok güzel bi tarif hemen deneyeceğim ..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.