ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR MÜRDÜM ERİĞİ PESTİLİ

Mürdüm eriği pestili

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mürdüm eriği pestili tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg mürdüm eriği
  • 1 yarım çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı bal

Mürdüm eriği pestili Nasıl Yapılır

Yıkanmış ve çekirdekleri ayıklanmış mürdüm eriğini tencereye koyun. Üzerine su ilave edin. Eriklerin kabukları çatlayıp yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşayan erikleri blender ile püre haline getirin. Püre haline gelen erikten bir miktar alın ve nişastayı seyreltip eriklere ekleyin. Balı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Silikon padi kesme tahtanıza serin ve pestil harcını spatula yardımıyla yufka inceliğinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kuruyana kadar pişirin. Fırından alıp iyice soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Silikon padten yavaşça kaldırarak rulo şeklinde sarın ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:24:50

canim ablacimm, basarilarin devamini ve yuzundeki gulucuklerin hep artmasini dilerim :) yine ellerine cok yakismis bi gorevde is basindasin ;)

Misafir12.10.2016 17:24:51

az onceki yorumuma adimi yazmayi unutuum Merve :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.