ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MÜRDÜM ERİĞİ PESTİLİ

Mürdüm Eriği Pestili

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mürdüm Eriği Pestili Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg mürdüm eriği
  • 1 yarım çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı bal

Mürdüm Eriği Pestili Nasıl Yapılır?

Yıkanmış ve çekirdekleri ayıklanmış mürdüm eriğini tencereye koyun. Üzerine su ilave edin. Eriklerin kabukları çatlayıp yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşayan erikleri blender ile püre haline getirin. Püre haline gelen erikten bir miktar alın ve nişastayı seyreltip eriklere ekleyin. Balı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Silikon padi kesme tahtanıza serin ve pestil harcını spatula yardımıyla yufka inceliğinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kuruyana kadar pişirin. Fırından alıp iyice soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Silikon padten yavaşça kaldırarak rulo şeklinde sarın ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!