ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR MANDALİNA REÇELİ

Mandalina reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg mandalina
  • 1.5 kg toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Mandalina reçeli Nasıl Yapılır

Küçük boydaki mandalinaların kabuklarını hafifçe kazıyın. Sonra büyük bir tencereye alın. Üzerine soğuk su ekleyin ve 2 gün bekletin. 2 gün sonra suyu dökün ve tencereye yeniden su doldurup tencereyi ocağa alın. Mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlayın ve kaynar suyu döküp tencereye tekrar soğuk su ekleyin ve 6 saat bekletin. Bekledikten sonra mandalinaları enine keserek çekirdeklerini ayıklayın. Su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Mandalinaları ekleyin. Şerbet koyulaşınca içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirip soğumaya bırakın. Serin bir yerde bekletin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.