Kremalı Pirinç Pastası

Kremalı Pirinç Pastası
26 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kremalı Pirinç Pastası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 2 mandalina
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 2 çorba kaşığı portakallı jöle
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 3 çorba kaşığı nar tanesi
  • 2 tutam tuz
Kremalı Pirinç Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp süzün. Sütü tencereye alın. Pirinci süte ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Toz şeker ve tarçın ilave edip karıştırın. 
  2. Yirmi cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın. Hazırladığınız pirinçli karışımı ekleyip kaşığın tersi ile üzerini düzelterek her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın.
  3. Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin.
  4. Jöleyi 3 kaşık sıcak suya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
  5. Sarıları toz şekerle ayrı bir kâsede çırpıp peyniri ve kremayı ekleyin. Jöleyi, peynirli karışıma ilave edip düzgün bir krema kıvamında oluncaya kadar karıştırın.
  6. Karışımı kalıptaki pirincin üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin. Mandalinaları soyup dilimlere ayırın.
  7. Her dilimi ortadan ikiye kesip inceltin. Pastanın üzerini mandalina ve nar ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo