Kayısılı Tart

Kayısılı Tart
18 Eylül 2020

Demir bakımından çok zengin olan kayısı, metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan diyet lifleri sayesinde, kilo vermeye yardımcı olan meyvelerden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, evde kayısılı tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Tart tarifleri arasında çok ilgi gören nefis çilekli tart tarifine de göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 160 g tereyağı
  • 400 g un
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 150 g pudra şekeri

Üzeri için

  • 150 g labne peyniri
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 10~12 kayısı
  • Kaymak
  • File Antep fıstığı

Servis için

  • Bal
Kayısılı Tart

Nasıl Yapılır

Hamuru için tereyağı ve unu geniş bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ufalayın. Kalan malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Tereyağı ile yağladığınız bir tart kalıbına kenarlarını da bastırarak yayın. Üzeri için labne peyniri ve pudra şekerini geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın ve tart hamurunun üzerine sürün. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve boş kısımları yukarı bakacak şekilde tartın üzerine dizin. Kayısıların boş kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar kaymak koyup file Antep fıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tart hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine bal gezdirip soğuk servis yapın.
Ufak dokunuşlar yaparak tatlınızı lezzetlendirmek istiyorsanız, çikolata soslu kayısılı tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo