Çilek Reçeli

Çilek Reçeli
21 Temmuz 2023

Baharın en lezzetli habercilerinden biri olan çilek; hem kokusu, hem de tadıyla en sevilen meyvelerden biridir. Tatlıların içerisinde sık sık yer verilen bu meyve, reçel ve içecek yapımında da kullanılır. Sevimli görüntüsü ile insana mutluluk veren çilek, antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kanı temizler. Aynı zamanda sakinleştirici etkisiyle stres ve uykusuzluk gibi problemlerin giderilmesinde etkilidir. Faydaları saymakla bitmeyen çileği bu kez reçel yapımında kullanıyoruz. Kahvaltı sofralarını güzelleştirecek nefis mi nefis bir tarifimiz var. Peki, çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla gelin ev yapımı çilek reçeli tarifine birlikte göz atalım.

1 Kase Çilek Reçeli Kaç Kalori?

  • 1 tatlı kaşığı çilek reçeli 10, bir porsiyonu ise yalnızca 105 kaloridir. Şeker hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

İçinde çilek olsun da ne olursa olsun diyenler için, okuyucularımız tarafından çok beğenilen çilekli pasta tarifini de buraya bırakıyoruz. Kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz nefis kayısı reçeli tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çilek Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu
Çilek Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak çileklerin saplarını kesin. Derin bir kaseye çilekleri alıp üzerine toz şekeri serpin. En az 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin.
  2. Ardından toz şekerli çileği tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30- 35 dakika pişirin.
  3. Üzerine limon suyunu veya limon tuzu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra reçeli kavanozlara paylaştırın.
  4. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Reçel yapımında kullanacağınız çileklerin kokulu ve minik olmasına özen gösterin.
  • Çilek ve şekeri bir gece tencerede bekletmek, reçelin daha özlü olmasını sağlar.
  • Reçelin ileride şekerlenmesini önlemek için, pişirme esnasında üstünde oluşan köpükleri mutlaka alın.
  • Reçel kaynamaya başladığında içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı atmak, daha az köpüklenmesini sağlayacaktır.
  • Tarifte kullanacağınız çileklerin tadına mutlaka bakın. Buna göre şekeri daha iyi ayarlayabilirsiniz.
  • Reçelinizi daha koyu kıvamlı isterseniz kısık ateşte kaynama süresini biraz daha uzatabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo