Baharın en lezzetli habercilerinden biri olan çilek; hem kokusu, hem de tadıyla en sevilen meyvelerden biridir. Tatlıların içerisinde sık sık yer verilen bu meyve, reçel ve içecek yapımında da kullanılır. Sevimli görüntüsü ile insana mutluluk veren çilek, antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kanı temizler. Aynı zamanda sakinleştirici etkisiyle stres ve uykusuzluk gibi problemlerin giderilmesinde etkilidir. Faydaları saymakla bitmeyen çileği bu kez reçel yapımında kullanıyoruz. Kahvaltı sofralarını güzelleştirecek nefis mi nefis bir tarifimiz var. Peki, çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla gelin ev yapımı çilek reçeli tarifine birlikte göz atalım.
1 Kase Çilek Reçeli Kaç Kalori?
İçinde çilek olsun da ne olursa olsun diyenler için, okuyucularımız tarafından çok beğenilen çilekli pasta tarifini de buraya bırakıyoruz. Kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz nefis kayısı reçeli tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.