BANNA ASADA (FIRINDA ÇİKOLATA VE FAROFA SOSLU MUZ)

1 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Banna asada (Fırında çikolata ve farofa soslu muz) tarifi için malzemeler
  • 20 gr un10 gr galeta unu5 gr tozşeker5 gr tereyağı2 çorba kaşığı krema50 gr bitter çikolataTane kırmızı ve karabiber
Banna asada (Fırında çikolata ve farofa soslu muz) hazırlanışı

Muzu soyup dörde bölün. Yağlı bir kaba alıp üzerine hiçbir şey sürmeden fırında pembeleşinceye kadar kızartın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ile iyice karıştırın. 

Un, galeta unu ve tereyağını bir tavaya alın. Unlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tozşekeri ve biberleri ekleyin. Tüm malzemeyi kremalı çikolatayla karıştırın. Muzun üzerine dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!