ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR AYVA TATLISI

Ayva tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 ayva
  • 1 limonun suyu
  • 3 kibrit kutusu büyüklüğünde lohusa şekeri
  • 1.5 su bardağı su
  • 7~8 karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • Ayva çekirdeği

Üzeri için

  • Kaymak
  • Ceviz

Ayva tatlısı Nasıl Yapılır

Ayvaları soyun ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartıp ayırın. Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için limon suyunda bekletin. Tencereye ayvaların iç kısımları yukarıya bakacak şekilde dizin. Ayvaların içlerine küçük parçalara böldüğünüz lohusa şekeri, ayva çekirdeği, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Suyunu ilave edip kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin. Soğuyan ayvaları bir servis tabağına alın. Üzerine kaymak ve iri kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.