ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR AYVA DOLMASI

Ayva dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva dolması tarifi için malzemeler

  • 4 iri ayva 1 limon 250 gr kavurma 1 çay bardağı ince bulgur Yarım demet maydanoz 2 yemek kaşığı antepfıstığı 2 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 kahve fincanı pekmez 3 su bardağı su Tuz
  • karabiber
  • tarçın
  • biberiye

Ayva dolması Nasıl Yapılır

Ayvaları soyup üzerlerine limon suyu sürün. Üstlerini yuvarlak kapak şeklinde kesin. Ayvaların içlerini fazla oymadan çıkarın. 

Kavurma, bulgur, kıyılmış maydanoz, sıvıyağ, tarçın, fıstık, kuşüzümü, biberiye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımla ayvaların içini doldurun. Kapak şeklinde kestiğiniz parçaları kapatın. Ayva dolmalarını bir tencereye dizin. Pekmezi su ile karıştırıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Ateşi kısıp ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.