ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ PANKEK

> PANKEK
Pankek
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pankek tarifi için malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 10 g tereyağı (Eritilmiş)
Pankek Nasıl Yapılır

  • Krep için; derin bir kap içine yumurtaları, unu ve yoğurdu çırpın. Erimiş olan 20 g tereyağını içine ekleyip karıştırın.
  • Tavayı ısıtın. Çok az sıvı yağ sürün, 1 kaşık kadar pankek karışımını tavaya dökün. 1 dakika pişirin, ortası göz göz olmaya başlarsa bir spatula ile ters çevirip 30 saniye kadar daha pişirin ve tavadan büyük bir tabağa alın. Diğer pankekleri de aynı şekilde pişirin. Her seferinde tavayı çok az yağlayın. Tavanın aşırı kızmaması için ara sıra ateşten alıp biraz soğutun.
  • Pankekleri kalp kurabiye kalıbı ile kesin. Pudra şekeri, çilek veya sürülebilir çikolata ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.