ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ OTLU KEK

Otlu kek

 Otlu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu kek tarifi için malzemeler

  • 125 g margarin
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (Suyu iyice süzülmüş olmalı)
  • 100 g lor peyniri
  • 1/2 demet dereotu (Kıyılmış)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 adet kapya biber (Küçük doğranmış)
    Ayrıca:
  • 1 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Otlu kek Nasıl Yapılır

  • Sıvı yağı tencerede ısıtıp küp doğranmış soğanları karamelize edin. Biber salçasını ekleyin. Birkaç dakika sonra rendelenmiş patatesi ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Oda ısısında yumuşamış margarini, yumurtaları ve yoğurdu karıştırma kabına alıp çırpın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin.
  • Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.