ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ MUZLU KEK

Muzlu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 3 muz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 g rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 2 çay kaşığı vanilya esansı
  • 235 g un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam karbonat
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • Bal
  • Pudra şekeri

Muzlu kek Nasıl Yapılır

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzların kabuklarını soyup geniş bir karıştırma kabına alın. Yumurta, toz şeker, Hindistan cevizi ve vanilya esansını ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tereyağını ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar tekrar çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışımın olduğu kaba eleyerek ilave edin ve bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Karışımı hafif yağladığınız ve unladığınız kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kekiniz soğuduktan sonra üzerine bal gezdirin. Pudra şekeri serperek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.