Mısırlı tuzlu kek

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Mısırlı tuzlu kek tarifi için malzemeler
- 2.5 su bardağı kepekli un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 125 g tereyağı
- 4~5 kurutulmuş domates
- 1 çay bardağı mısır
- Yarım çay bardağı doğranmış siyah zeytin
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2~3 dal dereotu
- 2~3 dal maydanoz
- 3~4 yeşil soğan
- Tuz
- 1 tutam haşhaş
Mısırlı tuzlu kek Nasıl Yapılır
Derin bir kaseye mısır unu ve kepekli unu eleyin. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın. Üzerine sütü ekleyerek karıştırın. Eritip ılıttığınız tereyağı, küp doğradığınız kurutulmuş domates, mısır, doğranmış siyah zeytin, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıydığınız yeşillikler, tuz ve haşhaşı da ekleyerek sıvılarla kuruları iyice karıştırın. Hamuru dikdörtgen bir kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 derce fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!