ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ MANDALİNALI KEK

Mandalinalı kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalinalı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 g tereyağı
  • 150 g toz şeker
  • 3 yumurta
  • 175 g un
  • 6 mandalinanın suyu
  • 1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Glazür için

  • 150 g pudra şekeri
  • 6 yemek kaşığı mandalina suyu
  • 3 yemek kaşığı krema

Mandalinalı kek Nasıl Yapılır

Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalar, un, mandalina suyu, mandalina kabuğu ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Harcı hafif yağladığınız küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Glazür için pudra şekeri ve mandalina suyunu küçük bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın ve kremayı ekleyip karıştırın. Ilınan keklerin üzerine glazür gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.