Mandalinalı kek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Mandalinalı kek tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu
- 2/3 su bardağı zeytinyağı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı mandalina suyu
Üzeri için
- 250 ml krema
- Mandalina dilimleri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Mandalinalı kek Nasıl Yapılır
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 23 santim
ebatındaki kek kalıbını yağlayın. Un, kabartma
tozu ve tuz büyük bir kaseye eleyin. Rendelenmiş
mandalina kabuğu ve şekeri bir kaseye alıp
elinizle ovalayın. Zeytinyağını ekleyip mikserle
çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek (eklemeler
arası 3-5 dakika) çırpmaya devam edin.
Mikseri durdurup unlu karışımın 1/3’ünü ekleyin.
Un tamamen kaybolana kadar çırpın. Mikseri
durdurup mandalina suyunun yarısını ekleyin
ve çırpmaya devam edin. Ardından sırasıyla
unlu karışımın 1/3’ünü, mandalina suyunun
geri kalanı ve unlu karışımın son kısmını ekleyerek
yavaşça çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün.
50 dakika boyunca fırında pişirin. Fırından
çıkardıktan sonra kekin kalıbın içinde ılınmasını
bekleyin. Soğuk kremaya yavaşça pudra şekeri
ekleyip katılaşana kadar çırpın. Soğuyan kekin
üzerine yayın. Mandalina dilimleriyle süsleyip
servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!