KURU MEYVELİ KEK

Kuru meyveli kek
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru meyveli kek tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kurutulmuş vişne
  • 1 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi
  • 1 su bardağı kuru dut
  • Yarım su bardağı kızılcık kurusu
Kuru meyveli kek hazırlanışı

  • Pudra şekeri ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur olacak şekilde çırpmaya devam edin. Hamuru rulo şeklinde sarıp üzerini streç film ile sarın. Bir gece dondurucuda bekletin.
  • Bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt yayıp toz şekeri serpin. Üzerine kuru meyveleri yayın ve dondurucudan çıkarttığınız hamuru üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp keki servis tabağına ters çevirip çıkartın ve ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!