ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KARAMELLİ KEK

Karamelli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 1 su bardağı su

Hamuru için

  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 3/4 kutu krema

Krokan için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Karamelli Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet kek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Karamel için çelik bir tavada toz şeker ve 2-3 damla limon suyunu pişirin. Şeker eriyince suyu ekleyip kaynatın.

Hamur için pudra şeker ve tereyağını karıştırın. Yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Karamel sosun yarısını sütle karıştırın. Kek kalıbına döküp üzerine hamuru ekleyin ve 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Kalan karamel sosa kremayı ekleyip karıştırın ve fırından çıkınca kekin üzerine soğuk olarak dökün. Servis tabağına ters çevirin.

Krokan için, toz şeker, limon suyu ve dövülmüş cevizi bir kapta şeker eriyince kadar pişirin. Karamel haline gelince yağlı kağıdın üzerine dökün. Katılaşınca parçalayıp kekin üzerini krokanla süsleyin ve servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:47

Yapılışı gayet basit.Umarım tadıda öyledir.En kısa zamanda deneyeceğim.

papatyam 12 Ekim 2016, 16:52

bence çok kalorili ama bi okadarda tatlı bir besin :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!