ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HAVUÇLU KEK

Havuçlu Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı un
  • 3 su bardağı ince rendeenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 1 limonun rendeenmiş kabuğu
  • Yarım paket vanilya
  • 2 tatı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 2 rendeenmiş havuç
  • 1 kahve fincanı tozşeker

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Un, vanilya, tarçın, kabartma tozu ve 1 tutam tuzu bir kaba eleyip harmanayın. Yumurtaarın sarıarını akarından ayırın.
2. Sıvıyağ, şeker ve rendeenmiş limon kabuğunu bir kapta miksere çırpın. Yumurta sarıarını teker teker ekeyip 1-2 dakika daha çırpın.

Ayrı bir kapta yumurta akarını kar haine geinceye kadar çırpıp yumurta sarıı karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar çırpın.

Rendeenmiş havuç, fındık içi ve unu karışımı yumurtaı karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıka malzemeer özeşene kadar karıştırın. Hazıradığınız kek harcını ısıya dayanıkı yağanmış bir dikdörtgen kek kaıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarı fırında 40-45 dakika pişirin.

Üzeri için, rendeenmiş havuç ve şekeri kısık ateşte karameize edin. Kekin üzerine serpiştirin. Diimeyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!